top of page

Samen een plan opstellen

Wilt u meer weten over verpleging en verzorging door Geras Thuiszorg? U kunt ons rechtstreeks bellen voor een kennismaking en meer informatie.

Geraszorg persoonlijk en vertrouwd

Persoonlijk en

vertrouwd

De beste thuiszorg is persoonlijk en gelijkwaardig, van mens tot mens. Je krijgt daarom één vaste zorgverlener óf een vast team van zorgverleners. Vertrouwde gezichten, fijn!

Geraszorg

Betrouwbaar en

 daadkrachtig

Je kunt op ons vertrouwen. We houden ons aan de afspraken die we maken met jou en jouw familie. We zijn alert en reageren snel op signalen. We nemen onze verantwoor-delijkheid.

Geraszorg

Toegankelijk en

bereikbaar

De zorg gaat altijd door. Daarom zijn we 7 dagen per week, 24 uur per dag voor je bereikbaar. We beantwoorden vragen en, als dat nodig is, komen we direct in actie.

Geraszorg kom in gesprek

Thuiszorg Gêras

Redt u het thuis niet meer zelf? Dan kunt u vertrouwen op de medewerkers van Thuiszorg Geras. Samen zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk een zorgeloos en comfortabel leven kunt leiden. Dat is altijd maatwerk: van lichte ondersteuning tot intensieve verpleging. U krijgt thuiszorg van een vast team van zorgprofessionals die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaarstaan. Dat voelt vertrouwd. Persoonlijke aandacht staat bij ons altijd voorop. Kortom, thuiszorg zoals het hoort.

Geraszorg Thuiszorg
Geraszorg, Thuiszorg in flevoland

Kun jij de mantelzorg nog aan?

Doe de mantelzorg test

Zorg jij voor iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dat is best pittig. Grote kans dat jij als mantelzorger te lang doorgaat. Maar je kunt alleen goed voor een ander zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. Overbelasting ligt op de loer. Hoe zit dat bij jou? Kan jij het nog allemaal aan? Ben jij nog in balans? Doe de Mantelzorgtest van Geras Thuiszorg en je weet het!

Doe de zelfcheck

Onze Zorg

Wat onze gasten zeggen

Geraszorg Thuiszorg in flevoland

Ik kan weer echte aandacht geven aan mijn ouders omdat ik weer aandacht heb voor mezelf

“Ik heb een fantastische klik met mijn thuiszorghulp”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh

Rosa (79)

“Zorg met een hart gun ik een ieder, want ik weet hoe belangrijk dat is!

Hans is een oud politieman en heeft in zijn loopbaan in verschillende functies voor vele uitdagingen gestaan. Door een noodlottig motor-ongeval in 2005 ben ik in een rolstoel terecht gekomen, zo vertelt Hans.

Ik heb na het ongeval nog 15 jaar gewerkt voor het korps, ook als leidinggevende, maar ik had geen andere keus om na 43 jaar trouwe dienst in 2021 met vervroegd pensioen te gaan.

Mijn ouderdoms proces verliep veel sneller dan mijn leeftijd- genoten en al snel moest ik hulp inroepen van een zorginstantie. De eerste drie aanbieders konden mij ondanks hun goede bedoelingen niet bieden wat ik nodig had. Dat frustreerde mij enorm, zeker omdat je afhankelijk bent en dus moet kunnen rekenen op de afspraken die je maakt. 

Je mag best weten dat ik dagelijks 8 uur intensieve hulp nodig heb, dat is zwaar, maar het team van Geras Zorg zijn er altijd voor mij. Het geeft mij zoveel rust te weten dat het allemaal goed geregeld is, dat ik kan vertrouwen op hun professionele hulp. Dat sluit een-op-een aan op mij als mens, op mijn normen en waarden.
 

Gisteren bijvoorbeeld waren er vanuit Geras Zorg drie mensen tegelijkertijd voor mij actief. Naast mijn vaste zorgverlener was een dame van de planning druk doende met de afhandeling van mijn WLZ aanvraag en Jeroen van het hoofdkantoor was ondertussen aan de lijn met met het softwarebedrijf die mijn zorgrooster online inzichtelijk maakt.

Dat noem ik nou zorg met een hoofdletter Z.

Ik ben ondertussen ook mijn eigen zorgmanager geworden, er komt met een dwarslaesie qua organisatie erom veel op je af.
 

Ik spreek uit ervaring dat als je niet een zorgverlener als Geras Zorg aan je zijde hebt, je van goede huize moet komen om het goed geregeld te krijgen. Vanuit mijn werkzame leven waarin ik ook ondervragingen aflegde ben ik gewend om duidelijk te communiceren, dat is mijn redding gebleken. Het is bedroefd te moeten constateren dat als je beperkt bent in je communicatieve vaardigheden, je in Nederland als zorgvrager het erg moeilijk zal hebben om goede zorg te krijgen! Daarom ben ik zo dankbaar voor het team van Geras Zorg, zij zijn er voor mij wanneer ik Zorg nodig heb.

 

Daarom ook mijn motto: Zorg met een hart gun ik een ieder, want ik weet hoe belangrijk dat is!

Hans (63) 

Kom in contact

Kom vrijblijvend in gesprek

samen bekijken we wat mogelijk is

Thuiszorg in drie stappen

In gesprek zonder verwijzing

Wilt u meer weten over verpleging en verzorging door Geras Thuiszorg? U kunt ons rechtstreeks bellen voor een kennismaking en meer informatie.

 • Hoeveel thuiszorg kan ik krijgen?
  Thuiszorg is maatwerk. Er wordt eerst gekeken naar wat jij nodig hebt. Op basis daarvan krijg je de indicatie. Er is zelfs een indicatie voor 24-uurs thuiszorg mogelijk.
 • Hoe bereken ik mijn eigen bijdrage?
  De eigen bijdrage wordt berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Je kunt je eigen bijdrage zelf berekenen op de website van het CAK.
 • Persoonlijke verzorging
  Heeft u moeite met de dagelijkse verzorging? De medewerkers van Thuiszorg Gêras ondersteunen u graag bij u thuis. Ze helpen bij Algemene Dagelijkse Handelingen (ADL) zoals in en uit bed komen, aan- en uitkleden, steunkousen aantrekken, wassen of douchen, naar het toilet gaan, scheren en nagels verzorgen. We kunnen zelfs met u mee naar de kapper en de schoonheidsspecialiste.
 • Ik heb medische zorg nodig. Kan dat bij jullie?
  Jazeker. We geven de medische zorg in zorgvuldig overleg met jouw verwijzer (huisarts, casemanager, transferverpleegkundige) en jouw eventuele mantelzorger.
 • Krijg ik bij jullie steeds weer een andere zorgverlener?
  We begrijpen de vraag. Want dat is een grote ergernis van veel mensen. Bij Gêras Thuiszorg krijg je verpleging en begeleiding van een vast, klein team van gespecialiseerde zorgprofessionals. Je leert elkaar goed kennen en kunt daardoor een band opbouwen. Onze zorgprofessionals weten wat jij nodig hebt. Je kunt daardoor vertrouwen op goede zorg die past bij jouw behoeften.
 • Verpleging en begeleiding aan huis
  U krijgt verpleging en begeleiding bij u thuis, door een vast, klein team van gespecialiseerde verpleegkundigen. U leert elkaar goed kennen en kunt daardoor een band opbouwen. Dat maakt onze thuiszorg extra persoonlijk. Onze verpleegkundigen weten wat u nodig heeft. Daardoor kunt u vertrouwen op goede verzorging. Heeft u medische zorg nodig? Dat geven we in zorgvuldig overleg met uw verwijzer (huisarts, casemanager, transferverpleegkundige) en uw eventuele mantelzorger.
 • Wat kan ik verwachten van het intakegesprek?
  Persoonlijke zorg ontstaat in de relatie tussen jou en je familie en onze zorgprofessionals. In het intakegesprek bepalen we samen hoe jouw zorg eruitziet en wie wat doet. Het is dus belangrijk dat je je situatie goed kent en goed uitlegt. Op basis daarvan bekijken we welke zorg en ondersteuning je nodig heeft, zodat die aansluiten op jouw behoeften. We maken een zorgplan, waarna we samen aan de slag gaan.
 • Dementiezorg
  Heeft u de diagnose dementie gekregen? Dat is ingrijpend, natuurlijk vooral voor uzelf. Maar ook voor de mensen om u heen. Dementie is een complexe, progressieve aandoening die zich bij iedereen anders ontwikkelt. Dat vraagt om gespecialiseerde zorg die zorgvuldig is afgestemd op uw situatie. En met de aandacht en ruimte die u nodig heeft. Dat doen we met liefde, toewijding en deskundigheid. We bouwen graag een goede relatie met u op, zodat we u ook echt persoonlijke zorg kunnen bieden. En omdat u te maken krijgt met vaste gezichten, voelt onze begeleiding veilig en vertrouwd.
 • Respijtzorg
  Zorgt u langdurig voor iemand met een chronische zieke of een beperking? Uw partner, vader of moeder of een goede vriend of vriendin? Dat kan zwaar zijn, fysiek en emotioneel. Als mantelzorger gaat u maar door, met het risico op overbelasting. Respijtzorg helpt dit voorkomen. Wij nemen de mantelzorg tijdelijk over, zodat u op adem kunt komen en kunt ontspannen. U kunt bijvoorbeeld een dagje onbezorgd winkelen met een vriend of vriendin. Ook als u een weekend weg wilt, kunnen wij de zorg overnemen. Zo houdt u de zorg beter vol. Dat is in ieders belang.
 • Palliatieve zorg
  Heeft u te horen gekregen dat genezing niet meer mogelijk is? Dat is ingrijpend. Wij begeleiden u in uw laatste levensfases. Samen doen we er alles aan om de kwaliteit van leven voor u te behouden. Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor uw lichamelijke klachten, maar ook voor uw sociale en psychische behoeften. We hebben bijvoorbeeld aandacht voor gevoelens van angst en verdriet en voor vragen over lijden en dood. We zijn er ook voor uw naasten. Onze zorgverleners werken als team samen met u als cliënt, uw naasten en een netwerk van vrijwilligers. De vrijwilligers zijn medewerkers die in opleiding zijn via onze stichting. Tijdens hun bezoek aan u als cliënt worden ze begeleid door een verpleegkundige. Een centrale zorgverlener van Gêras verzorgt de coördinatie. De zorg en ondersteuning is afgestemd op uw waarden, wensen en behoeften. Ons zorgteam ondersteunt de wensen van de cliënt en zijn naasten over waardigheid, tijdens de ziekte en het stervensproces én na het overlijden. Palliatieve zorg & terminale zorg Wij bieden zowel palliatieve zorg als terminale zorg. Onder palliatieve zorg verstaan we de zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven. Genezing is niet meer mogelijk, maar met de juiste zorg en ondersteuning kunnen sommige mensen nog langere tijd een kwaliteitsvol leven leiden. Terminale zorg is zorg aan mensen die een levensverwachting hebben van drie maanden of korter. Palliatieve zorg richt zich op kwaliteit van leven, bij terminale zorg ligt de nadruk op een goede kwaliteit van sterven.
 • Wijkverpleging
  Heeft u thuis hulp nodig? Bijvoorbeeld bij het opstaan, aankleden en douchen? Of bij bijvoorbeeld wondverzorging, stomazorg of het toedienen van medicatie of injecties? Dan komt een gekwalificeerde wijkverpleegkundige of verzorgende bij u thuis. Samen bepaalt u welke zorg u nodig heeft. Het gaat om een vast team van verpleegkundigen met wie u een goede band kunt opbouwen. Dat voelt vertrouwd. De verpleegkundige is er ook voor uw eventuele mantelzorger en naasten. U krijgt de verpleging en verzorging die u nodig heeft, afgestemd op uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Van huishoudelijke hulp tot intensieve verpleging en behandeling. Binnen 24 uur leggen we de belangrijkste zaken vast in een voorlopig zorgleefplan. Zoals de primaire hulpvraag, medicatie, dieet, de eerste contactpersoon en hoe te handelen bij calamiteiten. Met ons persoonlijke alarmeringssysteem is hulp altijd binnen handbereik. Heeft u fysiotherapie, logopedie of ergotherapie nodig? Dan regelen we dit voor u. Natuurlijk kunt u uw zorgplan en zorgdossier inzien.
 • Wat is thuiszorg
  Thuiszorg omvat alle professionele ondersteuningsdiensten die een persoon in staat stellen veilig thuis te wonen. Thuiszorg kan iemand helpen die ouder wordt en hulp nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen; beheert chronische gezondheidsproblemen; herstellende is van een medische tegenslag; of heeft speciale behoeften of een handicap. Professionele zorgverleners zoals verpleegkundigen, assistenten en therapeuten bieden thuiszorg op korte of lange termijn, afhankelijk van de behoeften van een persoon.
 • Kennismaking en intake
  Persoonlijke zorg ontstaat in de relatie tussen u als cliënt, uw familie, onze medewerkers en de vrijwilligers die activiteiten met u doen. Samen met u en uw familie bepalen we hoe uw persoonlijke zorg eruitziet en wie wat doet. Het is dus belangrijk dat u uw situatie goed kent en uitlegt. Op basis daarvan bekijken we welke zorg en ondersteuning u nodig heeft, zodat die aansluiten op uw persoonlijke behoeften. Centraal daarbij staan vertrouwen, betrokkenheid en inlevingsvermogen. En natuurlijk: deskundigheid.
 • Wie betaalt de thuiszorg?
  Heb je een indicatie, dan vergoed de zorgverzekering jouw thuiszorg. Je betaalt nog wel een eigen bijdrage. De basisverzekering vergoedt niet alle thuiszorg. Als je aanvullend bent verzekerd, krijg je meer thuiszorg vergoed.
 • Wanneer heb ik recht op thuiszorg?
  Voor thuiszorg heeft u een indicatie nodig van de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige bespreekt uw situatie en stelt de indicatie. De indicatie bepaalt of u recht hebt op verpleging en verzorging thuis.

Veelgestelde vragen

Geraszorg Liefdevolle thuiszorg

Gêras geeft liefdevolle thuiszorg.

Onze verzorgenden en verpleegkundigen helpen met persoonlijke verzorging, zoals douchen en aan- en uitkleden. En we geven verpleegkundige zorg zoals wond-verzorging, zwachtelen, kathetiseren of injecties. We adviseren over het omgaan met je ziekte of beperking én over hulpmiddelen.

Geraszorg Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Krijg je van de gemeente een indicatie? Dan kun je Geras Thuiszorg inschakelen voor huishoudelijke hulp. Zoals schoon-maken en stofzuigen, bedden opmaken en opruimen. Jij blijft de baas in huis. Jij geeft aan welke werkzaamheden moeten gebeuren. Wat wil je zelf doen? En wat doen wij?

Geraszorg begeleiding bij dementie

Begeleiding bij dementie

Bij dementie ligt overbelasting van de mantelzorger op de loer. Dan kunt een beroep doen op een casemanager. Die luistert naar jullie verhaal en heeft oog voor rouw, verlies en acceptatie. Ook krijg je advies over passende onder-steuning, zoals dagbesteding of thuiszorg

Geraszorg Nachtzorg

Nachtzorg

Goede nachtrust is belangrijk, voor cliënt én mantelzorger. Daarom kun je bij ons terecht voor nachtzorg. Er is dan de hele nacht een zorg-medewerker bij jou thuis. Fijn zijn als je partner dementie heeft en ’s nachts heel onrustig is. We zetten nachtzorg ook in de laatste fase van het leven.

Geraszorg Zorgvilla

Gêras zorgvilla

Onze verzorgenden en verpleegkundigen helpen met persoonlijke verzorging, zoals douchen en aan- en uitkleden. En we geven verpleegkundige zorg zoals wondverzorging, zwachtelen, kathetiseren of injecties. We adviseren over het omgaan met je ziekte of beperking én over hulpmiddelen.

Thuiszorg in korte tijd geregeld

Als u bij ons aanklopt, heeft u waarschijnlijk al dringend zorg of ondersteuning nodig. Wij regelen de thuiszorg daarom in korte tijd, zodat u snel bent geholpen.

bottom of page